Αναπαραγωγική χρονιά 2016

2016-07-29 15:25

Η αναπαραγωγική χρονιά για το 2016 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό χωρίς αποκλείσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ίσως αυτό να είναι και το κλειδί της φετεινής επιτυχίας.

Τη χρονιά μάλιστα μπορώ να τη χαρακτηρίσω ως από τις καλύτερες (εκτροφικά) της ζωής μου τόσο σε αποδοτικότητα των πουλιών όσο και στην εκπλήρωση όλων των εκτροφικών στόχων μου.

Οι πρώτες φωλιές άρχισαν να χτίζονται στα μέσα του Γενάρη παρά τις ενστάσεις κάποιων θηλυκών.

Το πρώτο αυγό της εκτροφής παρουσιάστηκε στις 23/01/2016 και ως συνεπακόλουθο ο πρώτος νεοσσός στις 09/02/2016.

Οι όμορφες στιγμές δεν έλειψαν και πάλι τεκμηριώνοντας και την άποψή μου πως η αναπαραγωγή των καναρινιών μόνο καλά συναισθήματα μπορεί να προσφέρει στον εκτροφέα.

Με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής κάποιες από αυτές θα παραμείνουν αλησμόνητες στη φθορά του χρόνου.

Μέσα στα πολύ όμορφα αυτής της χρονιάς είναι και η παρουσία αρκετών νεοσσών φαιό Huppe Allemand. Τόσο σε λευκά φαιό, όσο και των κίτρινων και των κόκκινων μωσαϊκών φαιό.

Τα παραπάνω μάλιστα, αποτελούν «καμάρι» της εκτροφής μου μια και το καπέλο πέρασε σ’ αυτά εξ ολοκλήρου από το μηδέν. Χρειάστηκαν βέβαια επιλεκτικές επιλογές ζευγαριών για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε χρόνων, αλλά κρινόμενα εκ του αποτελέσματος, τελικά άξιζαν κάθε προσπάθεια. Η εξέλιξή τους βέβαια δεν ολοκληρώθηκε αλλά η βάση δημιουργήθηκε σωστά και οι όποιες βελτιώσεις τους είναι εφικτές.

Ταυτόχρονα οι κόποι βελτίωσης των opal Huppe Allemand που πρώτευσαν στις εκθέσεις της προηγούμενης χρονιάς, φάνηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα λευκά, τα κίτρινα, τα καφέ και τα κίτρινα μωσαϊκά opal λοφιοφόρα καναρίνια παρουσιάζουν σαφέστατη βελτίωση στο καπέλο τους, στις γραμμές και τον όγκο τους, κάτι που ευελπιστώ να το δω και στις κρίσεις τους.

Όταν γράφτηκαν τα παραπάνω τα πουλιά ήταν στο αρχικό στάδιο της πτερόρροιας γι αυτό και οι φωτογραφίες απουσιάζουν… Θα επανέλθω όμως για ενημέρωση.